Boris van der Ham | Dagvoorzitter

Dagvoorzitter van het Trends congres 2023 is Boris van der Ham. Hij is sinds 2021 de onafhankelijke bestuursvoorzitter van het Schoolleidersregister PO. Boris is daarnaast bestuurder in de zorg, het bedrijfsleven en de cultuur. Tussen 2002 en 2012 was hij lid van de Tweede Kamer, waar hij zich onder meer bezighield met het onderwijs. Ook is hij acteur, muzikant en schrijver. 

Ben Kuiken | Spreker

Fotograaf: Amke

Ben Kuiken is organisatiefilosoof. Hij helpt bij het anders denken, kijken en praten over de organisatiewerkelijkheid en de problemen die daar keer op keer de kop opsteken. Omdat we de problemen die we hebben niet kunnen oplossen met dezelfde manier van denken als waarmee ze zijn ontstaan, zullen we op een andere manier moeten denken, ook in het onderwijs. 

Hans Schnitzler | Spreker

Fotograaf: Frank Ruiter

Hans Schnitzler (1968) is filosoof en publicist. In zijn werk staat de invloed van digitalisering op onze alledaagse leefwereld centraal.

Schnitzler was columnist voor de Volkskrant en publiceerde essays en opiniestukken in NRC Handelsblad, Trouw, De Groene Amsterdammer en De Morgen. Hij is columnist voor het journalistieke platform Follow the Money en mede-grondlegger van de Bildung Academie. Daarnaast is hij ook vaak te gast als spreker op zowel televisie als radio. Begin 2022 wijdde VPRO Tegenlicht een aflevering aan zijn ideeën en in 2023 besteedde omroep Human in een 3-delige podcast-serie aandacht aan zijn digitale detox experiment met studenten van de Bildung Academie.

Na zijn succesvolle debuut Het digitale proletariaat (2015), publiceerde hij in 2017 Kleine filosofie van de digitale onthouding. In oktober 2021 verscheen Wij nihilisten, een zoektocht naar de geest van digitalisering. Dit boek werd genomineerd voor de Socrates-beker, de prijs voor het meest prikkelende filosofieboek van het afgelopen jaar.

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren